Sådan spises surstrømming

Traditionel Surstrømming


4 personer

Ingredienser:
1 dåse surstrømning
10 små kartofler
1 stort rødløg
1 bundt purløg
4 stykker rugbrød eller fladbrød
Smør
Salt og peber

Forberedelse

Surstrømming opbevares mørkt og koldt indtil to dage før indtagelse, her stilles den ud i stuetemperatur. Når dåsen skal åbnes bør man gøre det udenfor, med tykke gummihandsker, i en stor affaldspose (eller under vand). Dåsen er nemlig under tryk grunden forrådnelsen og væsker ”eksploderer” ud når den åbnes. Herefter fjernes ben med en skarp kniv på et plasticspækbræt, som vi anbefaler man pakker grundigt ind i film og bagepapir (medmindre man altså vil smide det væk efterfølgende).

Efter silden er renset og klar serveres den på rugbrød med kartofler, rødløg, purløg masser af peber og en smule salt. Silden er ret salt i forvejen, så pas på med for meget salt. Vi anbefaler, at man drikker rigeligt med snaps og øl til!

 

(kilde: http://gastromand.dk/anmeldelse-svensk-surstrømning-sild/)